Olemme nyt osa Coronariaa. Tutustu muihin palveluihimme tästä.
Asiakaspalvelu
010 271 2930

Psykologin onnekas ammatinvalinta

Oletko Sinäkin kiinnostunut psykologiasta?

Esi- ja peruskouluissa opetetaan tunnetaitoja, psykologian syventävät kurssit ovat lukiolaisten suosiossa ja yliopistojen psykologian koulutusohjelmiin haetaan innokkaasti haaveena psykologin ammatti.  Psykologia kiinnostaa monia, aivan ammatiksi asti.

Psykologia asettuu elämisen keskiöön. Psyykkinen kokeminen määrittää jokapäiväisiä mielialojamme.  Onko elämä iloista, toiveikasta, tylsää ja mitäänsanomatonta tai peräti toivottomien ajatusten riipomaa?  Psyykkinen toimintakyky nousee siitä, millainen on energiatasomme, miten loogisesti ajattelumme toimii, miten pystymme sietämään elämisen kuormittavia tekijöitä. Psykologiamme on mukana myös siinä, miten näemme, jos näemme, elämämme tarkoituksen.  Myös hengellinen kokeminen asettuu yhteyteen ihmisen psyykkisen kokemisen kanssa.

Psykologia tarinoissa

Tiedotusvälineissä kerrotaan näinä aikoina ahkerasti ihmisten psykologisesta kokemisesta. Television kautta voimme eläytyä ihmisten kokemuksiin ja selviytymiseen vaikeissa elämäntilanteissa ja vastoinkäymisissä, esimerkiksi sairastuttuaan tai menetyksiä koettuaan.  Ajankohtaisesti pakolaiskysymystä koskevassa uutisoinnissa kerrotaan turvapaikanhakijoiden ajattelun logiikasta ja toisaalta kuvataan vastaanottavan paikkakunnan asukkaiden ajatuksia ja tunnekokemuksia tässä uudessa tilanteessa.

Kaunokirjallisuus, elokuvat ja runous tarjoavat lukemattomia tarinoita ihmisistä ja heidän kokemuksistaan.  Näin kirjahylly, elokuvateatteri ja vaikkapa Netflix toimivat ehtymättöminä kanavina toinen toistemme tarinoihin ja niiden ymmärtämiseen.  Näissä kaikissa on psykologia keskeisessä roolissa:  Ilman tarinoiden psykologisia aspekteja kaikki kertomukset olisivat tylsiä  ja tasapaksuja.

Psykologin onnekas ammatinvalinta

Ajatelkaa, miten monimuotoisen ilmiökentän parissa psykologi siis työskentelee.  Itse ajattelen olevani mitä suurimmassa määrin onnekas saatuani mahdollisuuden tehdä työtä psykologin ammatissa.  Yhdessä asiakkaiden kanssa syntyy joka päivä uusi mahdollisuus kohdata sitä psykologiaa, joka määrittää itse kunkin elämän isoa tarkoitusta ja pieniä valintoja.  Ei siis ihme, että todennäköisesti Sinäkin, tämän ajatuksenvirtani luettuasi toteat todellakin olevasi kiinnostunut psykologiasta. 

Kukapa ei olisi?

Pirkko Hänninen
aluepäällikkö, psykologi, psykoterapeutti
Esittely →

Pirkko Hänninen