Neuropsykologiset palvelut

Oppimisen helpottamiseksi

Neuropsykologisen eli aivotoimintojen sekä käyttäytymisen ja oppimisen välistä yhteyttä koskevan tiedon tarve on lisääntynyt nopeasti. Tietotaito Group on jatkuvasti kehittänyt neuropsykologisten palvelujen tarjontaa kaikenikäisille asiakkailleen. Neuropsykologisissa tutkimuksissa voidaan löytää syitä esimerkiksi oppimisen esteille. Palvelutarjontaan kuuluvat myös koulupsykologin palvelut.

Tutkimukset

Tarjoamme neuropsykologisia tutkimuksia kaikenikäisille asiakkaille. Tutkimuksen avulla voidaan selvittää mm. oppimisvaikeuksien syitä tai arvioida työkykyä sekä ottaa kantaa jatkotoimenpiteisiin. Erityisosaamistamme ovat ns. neuropsykiatristen oireyhtymien, kuten AD/HD:n ja Aspergerin syndrooman arviointiin liittyvät neuropsykologiset tutkimukset. Tutkimustiedon perusteella voidaan ottaa kantaa esimerkiksi opetusjärjestelyihin, ammatillisen koulutuksen edellytyksiin ja kuntoutukseen.

Teemme myös YO-kokelaiden lukilausuntotutkimuksia, kauttamme on mahdollista saada myös lääkärinlausunto YO-kokeen erityisjärjestelyjä varten.

Kuntoutukset

Neuropsykologinen kuntoutus on osa lääkinnällistä kuntoutusta, jonka avulla pyritään poistamaan tai lieventämään muun muassa luki- tai matematiikan vaikeuksiin, hahmottamiseen tai muistiin liittyviä haittoja.

Kuntoutuksen avulla voidaan kehittää oppimisvalmiuksia, poistaa oppimisen esteitä ja tukea tasapainoista psyykkistä kehitystä. Neuropsykologeillamme on erityistä osaamista neuropsykiatristen oireyhtymien, kuten AD/HD:n  ja Aspergerin oireyhtymän kuntoutuksessa ja terapiassa.

Kuntousta tarjoamme lapsille, nuorille ja aikuisille sekä vaikeavammaisuuden perusteella (ei omavastuuta) että Kelan harkinnanvaraisella päätöksellä (johon sisältyy omavastuu).

Vaikeavammaisten lääkinnällistä kuntoutusta tarjoamme Iisalmen ja Kuopion toimipisteissä, jolloin kuntouttajana toimii neuropsykologi Kirsi Valkonen. Näin haet kuntoutukseen (linkki Kelan sivuille). 

Koulutukset

Asiantuntijamme ovat kokeneita kouluttajia, ammattitaitomme ja kokemuksemme ovat käytettävissänne! Koulutuskokonaisuudet tai luennot rakennamme tilaajan toiveiden mukaan. Kysyttyjä koulutusaiheita ovat muun muassa oppimisvaikeudet, neuropsykiatriset oireyhtymät, erityisnuoret, kehitysvammaisuus sekä sikiöaikainen alkoholialtistus.

Työnohjaus ja konsultaatio

Tarjoamme ammattihenkilöille monipuolisia työnohjaus-, konsultaatio- ja koulutuspalveluja. Työnohjauksen ja konsultoinnin avulla voimme tukea oppimisen haasteiden sekä työkykyyn liittyvien asioiden parissa työskenteleviä ammattihenkilöitä.

Oikeuspsykologiset palvelut

Tietotaito Group tarjoaa laaja-alaista asiantuntemusta myös oikeuspsykologian alan työnohjaukseen konsultaation sekä koulutuksen keinoin. Yksilöllisesti räätälöidyissä tutkimuspalveluissa huomioidaan oikeuspsykologiset näkökulmat. Tarvittaessa autamme nuorta myös valmistautumisessa oikeudenkäyntiin.

 

Ajankohtaista


Yksilö- ja perhepalvelut
28.04.2015
Theraplay -peruskurssi 19.-23.10.2015 Joensuussa
Lue lisää
Työpaikkoja
31.03.2015
Haemme psykologi-psykoterapeuttia sekä neuropsykologia Kuopion toimistoon
Lue lisää
Yksilö- ja perhepalvelut
21.03.2015
Varhaiskasvattaja 2015, Pohjois-Karjala -tapahtuma
Lue lisää
Yksilö- ja perhepalvelut
02.02.2015
Koulutus: Perhe MIM – KOKO perheen kanssa toteutettava MIM-havainnointi
Lue lisää

Tilaa uutiskirje