Olemme nyt osa Coronariaa. Tutustu muihin palveluihimme tästä.
Asiakaspalvelu
010 271 2930 tietotaito@coronaria.fi

Neuropsykologian osaava ammattilainen

Neuropsykologinen tutkimus ja kuntoutus

Tarjoamme neuropsykologisia tutkimuksia kaikenikäisille asiakkaille. 

Kohteena voivat olla

  • lapsen tai nuoren oppimisvaikeudet
  • keskittymisen ja toiminnanohjauksen ongelmat
  • epäily Aspergerin oireyhtymästä
  • aikuisen työ- ja toimintakyky
  • aikuisen lukemisen ja kirjoittamisen vaikeudet
  • muistivaikeudet

Tutkimuksen perusteella voimme ottaa kantaa esimerkiksi opetusjärjestelyihin tai ammatillisen kuntoutuksen tarpeeseen. Ammattilaisemme ovat neuropsykologian erikoispsykologeja tai neuropsykologiaan perehtyneitä psykologeja. ADHD:n ja Aspergerin oireyhtymän kaltaiset neuropsykiatriset oireyhtymät ovat erikoisalaamme.

Neuropsykologinen kuntoutus poistaa tai lieventää erilaisia tarkkaavaisuuden ja toiminnanohjauksen vaikeuksia. Se parantaa oppimisvalmiuksia, poistaa oppimisen esteitä ja tukee tasapainoista psyykkistä kehitystä. Myös aivovamman tai -sairauden haittoihin on mahdollista vaikuttaa: kuntoutus lisää tietoisuutta oireista, auttaa löytämään kompensaatiokeinoja ja helpottaa sopeutumista sairauteen.

Kuntoutuksen pohjana on aina neuropsykologinen tutkimus. Työskentely koostuu yksilökäynneistä, verkostoyhteistyöstä ja ohjauksesta. Maksusitoumuksia myöntävät kunnat, Kela ja vakuutusyhtiöt.

Lisäksi tarjoamme neuropsykologista työnohjausta ja konsultaatiota. Neuropsykologisella työnohjaajallamme on neuropsykologian erikoispsykologin koulutus ja Suomen Neuropsykologisen yhdistyksen myöntämä työnohjaajapätevyys.

Neuropsykologista työnohjausta tai konsultaatiota voivat hyödyntää esimerkiksi

  • psykologit oppimisvaikeuksien selvittelyyn, jatkotoimenpiteiden suunnitteluun ja testien käyttämiseen
  • opettajat ja lastentarhanopettajat oppimisvaikeuksien tai kehityksen häiriöiden selvittelyyn
  • työvoimahallinnon henkilökunta kohdatessaan työnhakijoita, joilla on neuropsykiatrisia oireita

Erityisen hyödyllistä ohjaus ja konsultaatio voi olla kunnissa, joissa esimerkiksi ADHD ja Asperger on päätetty hoitaa perusterveydenhuollossa. Työskentely voi olla yksilö-, työpari- tai pienryhmäohjausta. Ohjaus onnistuu asiakkaamme omissa työtiloissa tai videovälitteisesti Skypessä, mikä säästää matka-aikaa ja -kuluja.