Olemme nyt osa Coronariaa. Tutustu muihin palveluihimme tästä.
Asiakaspalvelu
010 271 2930 tietotaito@coronaria.fi

Yhdessä perheen kanssa lapsen hyväksi

Toisinaan vanhempien on vaikea tietää, onko lapsen ongelmallinen käytös ohimenevä vaihe vai apua vaativa pulma. Juuri näitä kysymyksiä voit pohtia yhdessä asiantuntijoidemme kanssa Tietotaidon perheneuvolassa.

Autamme koko perhettä lapsen tunne-elämän ja käyttäytymisen pulmissa. Ongelmat voivat koskea esimerkiksi mielialaa, pelko- ja jännitysoireita, aggressiivisuutta tai haastavaa käytöstä päivähoidossa tai koulussa.

Tarvittaessa toteutamme yksilöpsykologisen tutkimuksen, joka voi painottua lapsen mielialaan, minäkuvaan, psyykkisiin prosesseihin tai oppimisvalmiuksiin. Tutkimukseen kuuluu aina myös vanhempien haastattelu ja perheen toimintamallien tarkastelu. Tutkimuksen pohjalta suunnitellaan tukitoimet, joita voivat toteuttaa vanhemmat, koulu tai muut ammattilaiset. Tarjoamme lapsen psykoterapeuttista ja neuropsykologista kuntoutusta sekä vanhempien ohjausta ja neuvontaa.

Hoidon kesto vaihtelee tarpeen mukaan. Toisinaan jo muutaman käynnin aikana päästä ongelman lähteille ja löydetään uusia keinoja lapsen tai nuoren tukemiseksi. Joskus tarvitaan pitkäkestoista yksilöllistä psykoterapiaa.

Kuuntele milloin vanhemmuuden haasteisiin kannattaa hakea ulkopuolista apua.