Olemme nyt osa Coronariaa. Tutustu muihin palveluihimme tästä.
Asiakaspalvelu
010 271 2930 tietotaito@coronaria.fi

Virtaa parisuhteen vuorovaikutukseen

Parisuhteen pulmat

Parisuhde on yksi elämän tärkeimmistä suhteista. Parhaimmillaan se on keskeinen terveyden ja hyvinvoinnin lähde. Parisuhteen vaalimiseen kannattaakin käyttää aikaa ja energiaa.

Parisuhde muuttuu ajan kuluessa, koska myös sen osapuolet muuttuvat ja kohtaavat uusia haasteita. Jos parin on vaikea selvitä omin avuin eteenpäin, voi olla hyödyllistä pyytää ulkopuolista asiantuntija-apua. Tukea kaipaavat ajoittain kaikenlaiset pariskunnat: nuoret parit, lapsiperheen vanhemmat, uusperheessä elävät, samaa sukupuolta olevat tai ikääntyvät parit. Keskusteluapua voi hakea myös suhteen toinen osapuoli.

Pariterapia tarjoaa pariskunnille mahdollisuuden pohtia parisuhdettaan uusista näkökulmista ja löytää ratkaisuja ristiriitatilanteisiin. Tavoitteena on puolisoiden yhteyden vahvistaminen siten, että kumpikin osapuoli voi kokea tulevansa parisuhteessa kuulluksi, ymmärretyksi, hyväksytyksi ja rakastetuksi.

Psykoterapeutti kartoittaa tilannetta ja tekee yhteisen suunnitelman työskentelystä ja tavoitteista. Yleensä tapaamiset kestävät 1,5 tuntia kerrallaan, ja niitä pidetään 2-4 viikon välein. Pariterapian kesto vaihtelee muutamasta käynnistä yli vuoden prosessiin.

Terapiassa päästään usein uudella tavalla kosketuksiin omien ja kumppanin tunteiden kanssa. Parit oppivat uutta niin omista kuin toisenkin tarpeista ja toiveista. Samoin pyritään löytämään yhä toimivampia vuorovaikutuskeinoja yhteisen elämän helpottamiseksi.

Terapeutti ei neuvo, pitäisikö parin erota vai jatkaa yhdessä. Hänen tehtävänsä on auttaa paria löytämään omia ajatuksiaan ja ratkaisujaan.

Lapsettomuus ja sen hoito ovat toisinaan hyvinkin kuormittavia kokemuksia, joiden jäsentämisessä psykologi ja psykoterapeutti voivat auttaa. Suosittelemme psykologin tapaamista esimerkiksi lahjasoluhoitojen yhteydessä. Toimimme yhteistyössä kuopiolaisen lapsettomuustutkimuksiin ja -hoitoihin erikoistuneen In-Ova Klinikan kanssa.