Olemme nyt osa Coronariaa. Tutustu muihin palveluihimme tästä.
Asiakaspalvelu
010 271 2930 tietotaito@coronaria.fi

Psykoterapia vahvistaa itseymmärrystä

Tiedätkö mitä on psykoterapia? Se on terapeuttinen työskentelytapa, joka pyrkii muutoksiin ajattelussa, tunteissa ja käyttäytymisessä.

Psykoterapian avulla on mahdollista vahvistaa toimintakykyä sekä vaikuttaa erilaisiin mieliala- ja ahdistushäiriöihin. Psykoterapeuttinen työskentely syventää itseymmärrystä ja eheyttää ihmistä. Koko elämä saattaa näyttää erilaiselta kuin ennen ja ylitsepääsemättömiltä tuntuneet ongelmat ratketa.

Tilaa kartoituskäynti

Psykoterapiaa on saatavilla sekä yksityisenä että julkisena palveluna. Ota yhteyttä ja kysy vastaanottoaikoja psykoterapeuteillemme eri paikkakunnilla. Autamme sopivan terapiamuodon löytämisessä.

Psykoterapian kesto voi vaihdella muutamasta kerrasta usean vuoden terapiasuhteeseen. Ensimmäisellä käynnillä tilanteesi kartoitetaan ja sovitaan etenemisestä. Toisinaan suosittelemme psykoterapian rinnalle käyntiä psykiatrian erikoislääkärin luona.

Tukea Kelasta tai vakuutusyhtiöltä

Psykoterapian voi rahoittaa itse, mutta kustannuksiin on myös mahdollista saada tukea. Kela tukee kuntoutuspsykoterapiaa, jonka tavoitteena on työ- tai opiskelukyvyn parantaminen. Kela edellyttää, että takana on jo vähintään kolmen kuukauden hoitojakso yksityisellä tai julkisella puolella. Tämä jakso alkaa psykiatrian erikoislääkärin tai työterveyslääkärin tekemästä diagnoosista.

Kelalta tukea hakiessasi tarvitset psykiatrian erikoislääkärin B-lausunnon, jossa suositellaan psykoterapiaa. Kelan verkkosivuilta ja toimistoista saat lisätietoa hakemuksen tekemisestä. Yksilöpsykoterapian lisäksi Kela tukee perhe- ja pariterapiaa sekä vaikeavammaisen lääkinnällistä kuntoutusta.

Myös vakuutusyhtiöt kustantavat psykoterapiaa vakuutusehdoista riippuen. Kysy lisätietoja omasta vakuutusyhtiöstäsi.