Olemme nyt osa Coronariaa. Tutustu muihin palveluihimme tästä.
Asiakaspalvelu
010 271 2930 tietotaito@coronaria.fi

Lapsen psykoterapia huomioi kehitysvaiheen

Lapsen ja nuoren psykoterapia

Psykoterapia ei ole tarkoitettu ainoastaan aikuisille. Se hyödyttää myös lasta, jolla on esimerkiksi vaikeuksia säädellä tunteita ja käyttäytymistä. Psykoterapiassa on mahdollista löytää ratkaisukeinoja lapsen erilaisiin pelko- ja ahdistusoireisiin, mielialan alavireisyyteen tai masennukseen.

Yksilösykoterapiassa autamme lasta samaan kosketuksen omaan kokemusmaailmaansa, ajatuksiinsa ja tunteisiinsa. Rakentaessaan suhdetta lapseen terapeutti ottaa aina iän ja kehitysvaiheen tarkasti huomioon. On ehdottoman tärkeää, että lapsi oppii luottamaan terapeuttiinsa.

Lisäksi keskeistä on saada vanhemmat mukaan hoitoon ja rakentaa hyvä yhteistyösuhde heidän kanssaan. Useimmiten lapsen psykoterapia onkin yksilöllisesti räätälöity yhdistelmä yksilö- ja perheterapeuttisia menetelmiä.

Psykoterapia voi tukea nuorta murrosiän kriiseissä, jos ne kuormittavat kohtuuttomasti häntä itseään tai perhettä. Lisäksi psykoterapiasta on apua esimerkiksi nuoren masennus- ja ahdistusoireisiin. Yksilötyöskentelyn lisäksi nuoren psykoterapia voi sisältää tarpeen mukaan perheterapiaa ja tukea vanhemmille.

Kuuntele mitä on lapsen tai nuoren yksilöpsykoterapia.