Olemme nyt osa Coronariaa. Tutustu muihin palveluihimme tästä.
Asiakaspalvelu
010 271 2930 tietotaito@coronaria.fi

Ahdistukseen saa apua

Masennus ja ahdistus

Monenlaiset psyykkiset oireet voivat haitata arjen työ- ja toimintakykyä. Usein nämä tuntemukset liittyvät tiettyihin elämänvaiheisiin tai -kriiseihin ja väistyvät ajallaan. Mutta ellet keksi oireille selkeää syytä tai ne pitkittyvät, ammattiavun hakeminen kannattaa. Yleensä 15 arviointikäyntiä psykoterapeuttimme vastaanotolla riittää tilanteen arvioimiseen ja tarvittaessa hoitosuunnitelman tekemiseen.

Psykoterapeuttimme auttavat esimerkiksi näissä ongelmissa:

Masennus- ja ahdistusoireet ovat yksi yleisimmistä syistä hakeutua psykoterapiaan. Jokainen meistä kokee olonsa ajoittain alavireiseksi, mutta pitkittyneisiin tai vakaviin oireisiin on syytä tarttua. Erityisesti lapsilla ja nuorilla masennus saattaa kätkeytyä monenlaisen käyttäytymisen taakse. Aikuisilta vaaditaan siis erityistä herkkyyttä huomata lapsen hätä.

Useimmat meistä kärsivät aika ajoin univaikeuksista: nukahtamisen ongelmista, aamuyön heräilystä tai unen katkonaisuudesta. Pitkittyessään univaikeudet haittaavat merkittävästi työ- ja toimintakykyä. Unen laatua voidaan keskustelun lisäksi arvioida unirekisteritutkimuksessa. Niiden toteuttamisessa kumppaninamme toimii uniklinikka Oivauni.

Pakko-oireinen häiriö on yksi ahdistuneisuushäiriöiden muoto. Elämänlaatu voi kärsiä pahoin erilaisista pakkoajatuksista ja -toiminnoista. Näiden häiriöiden hoitomenetelmät ovat kehittyneet viime vuosina merkittävästi.

Syömishäiriö tarkoittaa vaikeutta säädellä omaa syömistä arjessa. Toisinaan ongelmia on myös liikunnan tai muiden terveystottumusten kanssa. Syömishäiriöiden taustalla on erilaisia minäkuvan ja itsearvostuksen ongelmia.