Olemme nyt osa Coronariaa. Tutustu muihin palveluihimme tästä.
Asiakaspalvelu
010 271 2930 tietotaito@coronaria.fi

Perheterapia luo vuorovaikutusta

Perheterapia

Perheterapiassa tuemme keskustelun keinoin perheenjäsenten keskinäistä ymmärrystä ja vuorovaikutusta. Tavoitteena on, että perheenjäsenet löytävät yhdessä entistä joustavampia arkipäivän toimintamalleja. Näin sekä lasten että aikuisten hyvinvointi lisääntyy.

Ratkottavat ongelmat saattavat liittyä lasten itsenäistymiseen tai vaikkapa vanhempien avioeroon. Perheterapiassa voidaan käsitellä myös perheenjäsenen vakavan sairastumisen tai kuoleman kaltaisia kriisejä.

Terapia rakentaa uusia mahdollisuuksia kaikille perheenjäsenille. Ammattitaidollaan terapeutti luo tilaa perheenjäsenten väliselle vuoropuhelulle ja helpottaa kommunikoimista.

Perheterapia toteutetaan yhden tai kahden terapeutin ja perheen yhteistyönä. Terapeutti tapaa yleensä kerralla useampia perheenjäseniä, ja toisinaan paikalle kutsutaan myös muita läheisiä. Sopiva kokoonpano päätetään aina tarpeen mukaan. Joskus terapia voidaan toteuttaa yhdenkin perheenjäsenen kautta.

Tapaamisten tiheys ja kesto määritellään yhdessä. Perheterapia on itsenäinen hoitomuoto, mutta se voi myös liittyä esimerkiksi nuoren yksilöpsykoterapiaan.

"Perheterapia on ammatillinen ja tietoinen pyrkimys ja menetelmä tutkia, ymmärtää ja hoitaa perheen sisäisessä vuorovaikutuksessa ja yksittäisillä perheenjäsenillä esiintyviä häiriöitä ja niiden aiheuttamaa kärsimystä.

Perheterapialla pyritään siihen, että ne ajankohtaisen vuorovaikutusverkon rakenteet, jotka ylläpitävät yksilöllistä mielenterveyden häiriötä ja estävät kehityksellisesti rakentavia ratkaisuja, muuttuisivat. Tämä tapahtuu erityisesti tavoittelemalla perheen vuorovaikutuksessa olevia myönteisiä voimavaroja ja mahdollisuuksia."

perheterapian emeritus professori Jukka Aaltonen